De Buurtbus Ermelo, lijn 501 van EBS Public Transportation BV (kortweg: EBS), onder de naam buurtRRReis, verzorgt het openbaar vervoer met een vaste 1-uurs dienst tussen Ermelo en Garderen en is  onderdeel van het openbaar vervoer in de OV-concessie IJssel-Vecht.

Een buurtbus rijdt net als de stads- en streekbus volgens een vaste dienstregeling en een vaste route. Op de route kunt u instappen bij de haltes maar ook door langs de route, met handopsteken de chauffeur kenbaar maken dat u mee wilt rijden.  Er kan worden gereisd met de OV-chipkaart, of inchecken met bankpasje of creditcard.

De Buurtbus chauffeurs zijn vrijwilligers. Zij rijden periodiek een dagdeel op de bus. Met de bus kunnen maximaal acht passagiers reizen. De bus is ook rolstoel toegankelijk.

De dagelijkse zaken worden ter plaatse door een bestuur geregeld. Het vervoerbedrijf, in het geval van Buurtbus Ermelo is dat EBS, zorgt voor onderhoud van de bus. Buurtbus Ermelo heeft als rechtsvorm voor de vereniging gekozen, waar alle chauffeurs en bestuursleden automatisch lid van zijn.

Zon- en feestdagen 

Op zon- en feestdagen wordt door de buurtbus geen dienst gereden.
Op Goede Vrijdag vertrekt de laatste buurtbus vanuit Garderen naar Ermelo om 17.03 uur.
Als feestdagen gelden:
Nieuwjaarsdag, 2e Paasdag , Koningsdag (27 april), Hemelvaartsdag , 2e Pinksterdag en de beide Kerstdagen. 

Zó gaat het beter

Wanneer u tijdig bij de route van de buurtbus komt, uw hand opsteekt om de bus te laten stoppen, OV-chipkaart of pinpas gereed hebt, op tijd de bus uitstapt, dan doet u alles wat in uw vermogen ligt om de reis vlot te laten verlopen. Onze chauffeurs nemen de rest voor hun rekening. Dank voor uw hulp. 

Met de buurtbus naar: 

ERMELO  

Ermelo is een mooie en toeristisch aantrekkelijke plaats op de Veluwe. De gemeente telt ruim 27.000 inwoners. Het bestaat uit het dorp en een aantal buurtschappen en kernen : De Beek, Drie, Horst, Houtdorp, Leuvenum, Speuld, Staverden, Telgt en Tonsel.

Ermelo is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Per trein wordt Ermelo per half uur aangedaan door de sprinter naar Zwolle en de sprinter naar Amersfoort/Utrecht.

De Buurtbus heeft  bij het station een halteplaats.

Op de route liggen diverse campings en recreatiebedrijven waar zich vrijwel altijd een bushalte in de buurt bevindt.

Enkele toeristische punten: Molen de Koe aan het Molenaarsplein waar ook de VVV is gevestigd.

HORST  

Horst is een buurtschap in de gemeente Ermelo. Aangrenzend aan Horst ligt het Buurtschap Telgt.

In Horst zijn enkele zorginstellingen gevestigd zoals ‘s Heerenloo (bewoners met een verstandelijke beperking). Tevens zijn er meerdere toeristische voorzieningen.

Aan het Wolderwijd ligt het strand Horst. Vanaf de halte Horsterzoomweg loopt u in 20 minuten naar het Wolderwijd.

DRIE  

Een buurtschap waar prachtige wandelroutes zijn uitgezet in de omliggende bossen. 

SPEULD  

Het Houtdorper- en Speulderveld, een uitgestrekt heidegebied waar je van de rust kunt genieten. 

GARDEREN  

Het dorp met ca. 2000 inwoners is gelegen in een agrarische enclave op de westflank van de Veluwe. Het heeft al een lange tijd een toeristische functie. Bekend is de molen De Hoop. De kerktoren van de Nederlands Hervormde kerk werd voor het eerst in de elfde eeuw gebouwd. De huidige toren stamt uit de veertiende eeuw.

Er zijn verschillende restaurants, bungalowparken en campings.

De Beeldentuin is een bekende toeristische attractie en bereikbaar met de Buurtbus. 20 minuten lopen van de eindhalte in Garderen. (www.debeeldentuin.nl).